Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Με 17 ομάδες η LegaA


Τέλος στο μπάχαλο που δημιουργήθηκε μετά τη διαμάχη της Τέραμο με τη Βενέτσια έβαλε η ιταλική ομοσπονδία, η οποία αποφάσισε να αυξήσει σε 17 τις ομάδες τις LegaA, ώστε να «χωρέσει» και τις δύο στη «μεγάλη» κατηγορία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή... Η Τέραμο αν και βαθμολογικά (σ.σ. προτελευταία την περασμένη σεζόν) θα έπρεπε να αγωνιστεί στη LegaDue, βάσει ενός νέου νόμου θα μπορούσε καταβάλλοντας 500.000 ευρώ να εξαγοράσει μια θέση στην πρώτη κατηγορία. 

Ο σύλλογος του Αμπρούτζο το έπραξε έστω και με σχετική καθυστέρηση, ωστόσο αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Βενέτσια, η οποία ως δεύτερη της Α2 διεκδικούσε μια θέση στην Α1 Ιταλίας. Οι άνθρωποι της λοιπόν προσέφυγαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ολυμπιακής Επιτροπής, το οποίο και τους δικαίωσε! Υπό τον φόβο να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα αποφασίστηκε οι ομάδες από 16 να γίνουν 17 ενώ στην Α2 θα αγωνιστούν 15.

Όπως γνωστοποιήθηκε θα υποβιβαστεί μόνο η τελευταία της βαθμολογίας και θα ανέβουν οι δύο πρώτες της Α2 ώστε από τη σεζόν 2012/13 η μεγάλη κατηγορία να διεξάγεται με 18 ομάδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου